Home
MuziekMakerij Heeze verzorgt muzieklessen op het gebied van gitaar en saxofoon. We geven les aan kinderen en volwassenen, aan beginners t/m gevorderden.
Onze muzieklessen worden geheel op maat ingericht. Uitgangspunten zijn de muzikale interesse, ambitie (hoeveelheid beschikbare studietijd ) en de door de cursist beoogde toepassing van het instrument (bijvoorbeeld: wil je solo of in bands spelen?).

Gitaarlessen:  We geven les op akoestische en  elektrische gitaar. Verschillende gitaartechnieken/stijlen kunnen aan bod komen zoals folkfingerstyle inclusief chord-melody en Travis picking (tokkelen), chickin'picking (combinatie van plectrum- en fingerpickingtechniek) en flatpicking (plectrumtechniek), het combineren van gitaarbegeleiding met zingen, transcriptie (hoe leer ik zelfstandig een bestaand lied op gitaar spelen? De lessen geven de basis voor diverse muzieksoorten zoals folk, diverse stijlen blues, country, rock en metal.

Leadgitaar: het gebruik van diverse toonladders inclusief het mixen van mineur en majeur in de blues en het leren begrijpen en gebruiken van de modes. We besteden aandacht aan het fundamentele verschil in het spelen vanuit toonladders of het spelen vanuit de akkoorden (arpeggios).

Daar waar nodig/gewenst kan ook je muziektheorie worden bijgespijkerd. Harmonie/akkoordenleer, de logica van akkoordenschema's (akkoordprogressies) en voor de gevorden is er bijvoorbeeld het "jazz-concept": hoe je akkoorden kunt vervangen door luxere akkoorden (substitutions) en voice leading (altered chords). 

We leren je de weg te vinden over de gehele gitaarnek met behulp van het CAGED systeem. De cursist krijgt inzicht in het verband tussen akkoorden en bijbehorende toonladders. Naast de standaardgitaarstemming kan ook aandacht besteed worden aan alternatieve stemmingen zoals Drop D, open G en open D.

Saxofoonlessen: We hebben veel aandacht voor de goede blaastechniek. De saxofoon heeft een conische vorm en vraagt daarom veel lucht. De veel aangeleerde embouchure van de klarinet is niet de juiste voor de saxofoon! Zodra de basistoon op voldoende niveau is wordt er aandacht besteed aan aanvullende technieken zoals vibrato, specifieke articulatie zoals staccato en legato en gericht gebruik van dynamiek (verschil tussen hard en zacht).

We maken gebruik van cursussen met meespeel CD's. Je kan naar eigen keuze met, of juist zonder bladmuziek leren spelen. Daar waar nodig / gewenst worden de lessen ondersteund met muziektheorie.

Overige instrumenten: We geven ook lessen in mandoline (kwintenstemming), banjo, bluesharp (mondharmonica), whistles, didgeridoo (inclusief de circular breathing techniek) en daarnaast hebben we ook goede tips op het gebied van zang.

Leslokatie: We geven les in onze hiervoor ingerichte lesruimte aan de Burg. Serrarisstraat 52 in Heeze.

Bel ons voor een kennismakingsles! Tel.: +31 (0) 6 48 555 408

MMH Hyves
Realizm - Creative Solutions